Aktuelt

Kvavik Camping AS er solgt til Bjørnar Mørenskog

Etter 28 års drift har ekteparet Kjell og Irene Kvåvik valgt å selge en av Sørlandets helt store campingplasser. Salget omfatter 80 mål med 500 meter barnevennlig sandstrand, 10 leiligheter og 12 hytter i tillegg til oppstillingsplass for nærmere 250 vogner for helårscamping.  Med i salget hører også 26% av aksjene og styreplass i Sørlandsbadet AS.

Ekteparet beholder Elvebredden Hytteferie AS og vil i årene fremover konsentrere seg om å videreutvikle denne virksomheten på Kvavik.

Kvavik Camping ligger fantastisk til innerst i Kvaviksfjorden som sammen med kommunens friområde  strekker seg over en kilometer med barnevennlig sandstrand som du må til Costa Blanca i Spania for å finne maken til.

Vertskapsparet Kjell og Irene Kvåvik overtok driften av campingplassen i 1989/90. Kvavik Camping har deretter gradvis blitt oppgradert og utviklet til en stor familievennlig campingplass.

Ny eier, Bjørnar Mørenskog (54) fra Hovden har lang erfaring fra reiselivet.             

Bjørnar Mørenskog har de siste 5 årene arbeidet som vertskap på Sjømannskirken i Malaga - Costa del Sol som er Sjømannskirkens storstue med kirke, gjestehus og servering. Han bygget og utviklet Hovden Fjellstoge fra 1990 fram til han solgte familiebedriften i 2010.   I dag driver han eget reisebyrå som arrangerer vandringer og kulturreiser både i Spania og Norge.

Det er ansatt nytt vertskap for å ha ansvar for den daglig drift på bedriften.

Forholdene ligger godt til rette for oss å utvikle turistsenteret videre på en framtidsrettet måte.  Det er viktig for lokalsamfunnet i Lyngdal at det attraktive turistsenteret blir tatt godt vare på og videreutviklet sier ny eier av den tradisjonsrike Kvavik Camping.

Kontakter:

Bjørnar Mørenskog

Mobil: 91136564

Epost: bjornar.morenskog@gmail.com

Kjell Steinar Kvåvik  Mobil: 90026326 Epost: kjell@kvavik-camp.no

Café Moa Syd AS, AMFI Moa Syd er nå solgt

Etter å ha drevet Café Moa Syd AS i over 25 år har nå  ekteparet Frode
og Randi Myren solgt bedriften på grunn av helse / sykdom.

Café Moa Syd AS driver café i Nord Vest landets største kjøpesenter,
Amfi Moa Syd nær Ålesund.

Vertskaps paret Frode og Randi Myren startet dagens firmaet Café Moa Syd
AS i Moa syd sitt første butikksenter i 1991. I 1998 flyttet Café Moa Syd
AS til dagens meget sentrale beliggenhet nær Matbutikken Spar Europa,
G-sport og Vinmonopolet. Fra 1998 frem til idag har man utvidet og
oppgradert Café Moa Syd flere ganger og har nå et moderne og godt
markedstilpasset totalkonsept.

Café Moa Syd er et folkelig spisested. Man har i alle år hatt fokus på
allsidig kjøkken med hjemmelaget mat. Driften inkluderer koldtkjøkken,
grillkjøkken, Grab´n Go og Catering.

” Min kone og jeg har hatt stor glede av å arbeide med gjester og
dyktige medarbeidere fra 1991 og frem til idag. Café Moa Syd er en viktig
del av vårt liv og det blir vemodig å slutte av ”, sier Frode Myren.

Omsetning har de siste årene lagt på ca. Kr.12 millioner. Lønnsomhet har
vært stabil og god over mange år.

Café Moa Syd fremstår som et godt vedlikeholdt spisested med moderne
kjøkkenutstyr.

Ny eier er Paul Are Gjønnes. Han er utdannet kokk og har studert
markedskommunikasjon og markedsøkonomi ved NMH. Paul Are Gjønnes har de
siste 11 år vært kommisjonær for Cafè Opus Buskerud Storsenter og Oslo
Sentralstasjon.

” Jeg ser frem til å ta over eierskap og drift av Café Moa Syd AS og
vil gjøre mitt beste for å videreutvikle konseptet i årene fremover i
samarbeid med ivrige og flinke kollegaer. Det skal bli et dyktig team som
sammen tar godt vare på våre gjester og servere mat til folk flest.  Min
lange erfaring og  kunnskap innen kjøkken, bar og restaurant drift vil bli
brukt til å tilpasse produktet slik gjestene til enhver tid ønsker ”.

cafemoasyd

Frøy Gruppen kjøper 100% av akjsene til NCS AS

Gåsø Næringsutvikling AS og Frøy Gruppen har gleden av å meddele at de i dag har kjøpt 100% av aksjene i selskapet NCS AS, Finnsnes.

Dette vil styrke Frøy sin posisjon og tilstedeværelse i Nord-Norge, noe som det har vært jobbet med over tid.

NCS AS med datterselskap har bygd sin virksomhet fra Finnsnes, de opererer i dag 10 båter, er ca. 45 ansatte og vil i 2017 omsette for vel 100 mill.

Daniel Jensen daglig leder og eier uttaler at da tanken om salg meldte seg var det naturlig for han å kontakte Frøy.  Dette fordi det ville kunne bidra til videre utvikling av selskapets strategi, vekst, ansatte, båtpark og kundeforhold.

Bedriftsmegler1 har bistått NCS gjennom hele prosessen fra verdivurdering til gjennomføring av transaksjon. Ansvarlig megler var Einar Schultz og Rajvinder Kaur.

For ytterligere kommentarer kontakt:

Selger: Daniel Jensen tlf. 98 045 299

Kjøper: Helge Gåsø tlf. 90 101 101

Typiske fallgruver ved bedriftskjøp

Bedriftsmegler1 har sammen med Bedriftseierskolen fått en flott oppslag i Finansavisen hvor temaet var "fallgruver" ved bedriftskjøp. Kontakt oss på post@bmegler1.no så vil vi sende deg hele artikkelen på e-mail.

Ny megler for olje- og gassindustrien, teknologi- og it-bedrifter

Rajvinder Kaur har 15 års erfaring og bred kompetanse fra forretningsutvikling og ledelse innen norsk olje og gass industri. Erfaring med kommersialisering av teknologi bedrifter og eksponering for norske og internasjonale venture capital investorer. Hun har jobbet med å strukturere og bygge opp organisasjoner, salg og  markedsprosesser med fokus på verdiøkning.  Hun har flere styreverv i private selskap, og vært med på å etablere flere virksomheter.

Rajvinder har Master of Science innen Petroleums teknologi.

 

 

 

Er din bedrift forberedt for eierskifte?

Norsk næringsliv og SMB markedet er inne i et historisk høyt aktivitetsnivå mtp eierskifte og generasjonsskifte. Det er mye som må gjøres og det kan ta tid å forberede en slik prosess.

 Regnskap er bare en liten del av det, men vi opplever at mange kun har fokus på dette. Vår erfaring er at det er langt viktigere å tenke på organisering/ledelse, kontinuitet på kunde/markedssiden, produktutvikling og ikke minst mulige synergier med andre industrielle aktører.

Ta gjerne kontakt med oss, dersom du ønsker mer informasjon om dette, telefon 21 56 88 50 eller e-post post@bmegler1.no.

 

Vurderer du karriereskifte ?

Norsk næringsliv og SMB markedet er inne i et historisk høyt aktivitetsnivå mtp eierskifte og generasjonsskifte. Ofte er ikke neste ledd i familien forberedt eller kvalifisert til og overta, og derfor er mange SMB bedrifter nå på søk etter nye eiere.

Samtidig opplever vi meget lave renter, og en god utlånssituasjon hos norske banker. (Alle kan ikke investere og låne til kjøp av eiendom, noen må faktisk produsere noe i alle byggene). Det gjør at det nå er en godt tidspunkt å overta en eksisterende virksomhet hvor eier vurderer eierskifte.

Vi i Bedriftsmegler1 har både markedsoversikt, verktøy og erfaring i denne type prosesser.

Dersom du vurderer et karriereskifte og drømmer om å bli ”din egen herre”, kan du kontakte oss på telefon 21 56 88 50 eller e-post post@bmegler1.no

Hjelpemiddelspesialisten har kjøpt HandiNor AS.

Samlet vil selskapene forsterke sine posisjoner og omsetningen vil overstige kr. 75 millioner i 2015.

Svein R. Johansen, daglig leder i Hjelpemiddelspesialisten AS og Per Jon Faldalen, daglig leder i HandiNor AS er veldig positive til hvilke muligheter dette oppkjøpet innebærer.

Hjelpemiddelspesialisten AS og HandiNor AS skal fortsatt tilby fleksibilitet.

Vi skal være våre kunders favoritt-leverandør og samarbeidspartner. Vi gjør hverdagen enklere for våre brukere.

Oppkjøpet av HandiNor AS utgjør et sterkt komplement til Hjelpemiddelspesialisten AS geografisk så vel som fra et produktperspektiv.

HandiNor AS vil med forankring i avtale med Nav, fortsette som en selvstendig juridisk enhet inntil videre.

Selskapene samlokaliseres i Hjelpemiddelspesialisten AS sine lokaler i Rosenholmvn. 22, 1252 Oslo 1. Halvår 2016.

Bedriftsmegler1 har bistått HandiNor AS gjennom hele prosessen. For nærmere informasjon, kontakt Einar Schultz, 917 48 405 eller einar@bmegler1.no

En liten hverdagshistorie

Et firma i VVS bransjen henvendte seg til Bedriftsmegler1 tidlig høsten 2014 idet aksjonærene ønsket en verdivurdering av bedriften. Bakgrunnen var at de hadde fått flere henvendelser fra interessenter som ville kjøpe firmaet og at de som eventuelle selgere, ville ha en oppfatning om verdien på selskapet. Etter vel utført verdivurdering la selskapets aksjonærer tanken om et salg på is.

Våren 2015 henvendte de samme aksjonærene seg igjen til Bedriftsmegler1. De hadde da fått en henvendelse fra en stor internasjonal aktør i bransjen og som var interessert i et kjøp av samtlige aksjer i det norske firma.

Selgerne trengte bistand og engasjerte Bedriftsmegler1. På vegne av selgerne fremforhandlet vi en pris for aksjene, en pris som tilsvarte den verdi vi hadde vurdert selskapet til noen måneder tidligere. Etter enighet om pris engasjerte så selgerne og kjøperne i fellesskap Bedriftsmegler 1 til å utforme og fremforhandle alle avtaler og dokumenter relatert til handelen og til å gjennomføre det økonomiske oppgjøret mellom partene, hvilket ble utført til alles tilfredshet.  Niels Molstad, mobil 9075 4370, e-mail niels@bmegler1.no. var megler for oppdraget.

 

 

Neste side »