Et eventyrlig turist- og opplevelsesenter til salgs

Forretningsprofil
Dovregubbens Hall ligger ved E6 midt i hjertet av Dovrefjell, 20 km nord for Dombås, 60 km syd for Oppdal. Avstanden til Hjerkinn er 13 km.

Dovrefjell er en fjellkjede som forener det Sørlige Norge med Trøndelag, Møre & Romsdal med mange tilbud til naturinteresserte turister med Dovrefjell og Rondane Nasjonalparker, Norsk villreinssenter på Hjerkinn, Viewpoint Snøhetta, Pilegrimsleden , DNT sine stier fra hytte til hytte, skyttelbuss til Snøheim og Snøhetta, Fokstumyra med fugler, Kongsvoll med botanisk hage, moskus- og elgsafari, villrein og en økende bestand av fjellrev. Det er sykkelstier og gode jakt og fiskemuligheter i området.

Dovregubbens Hall ligger omringet av fjell, 900 meter over havet med en idyllisk ørretelv som renner rett forbi tunet. I fjellene rundt Dovregubbens Hall er det synlige spor etter tusenårige jakttradisjoner

Dovregubben Hall er godt innarbeidet etter 80 års drift i samme familie. Stedet er gradvis bygget ut fra et landhandleri med hytter i 1936 til et turist- og opplevelse- senter som kan tilby hjemmelaget mat i kafeen, servering til selskaper og grupper i Hallen, overnatting i hus og leiligheter, eget galleri og suvenirbutikk. Tunet består av 12 bygninger i Gudbrandsdalsstil, de fleste bygd i tømmer med spesielt interiør og atmosfære. Eier disponerer en flott leilighet i hovedhuset.

Dovregubbens Hall er et godt sted å være for veifarende og bussgrupper som stopper for nyte et måltid med hjemmelaget mat, slappe av, handle i suvenirbutikken og besøke galleriet. I løpet av sommersesongen er det mange turister som overnatter mens andre er faste gjester som bor i flere døgn. Jegere er faste gjester om høsten.

Et spesielt og velorganisert turist- og opplevelsessenter i vakker natur med god hjemmelaget mat setter rammen for et hyggelig opphold for gjesten.

Eiendommen
Ca. 1.100 kvadratmeter bebygd areal med totalt 12 bygninger i Gudbrandsdalstun. Hovedhuset og galleriet et innredet med en samling kunst og bondeantikviteter som i stor grad medfølger. Naust med båt ved Vålåsjø.

Festet tomt på 11.000 kvadratmeter.

Organisasjon
Dovregubbens Hall drives av eier/vertskapet sammen med 10 ansatte fra sommersesongen. En av de sesongansatte har kompetanse på kjøkkenet.

Finansiell informasjon
Omsetning mill. kr. 3,1 og et resultat før lønn til eier på kr. 900.000 i 2015 på 4,5 måneders drift. Det har vært positiv omsetningsutvikling i de siste fire årene. Meget god sesong i 2016.

Potensial
Det er kortsiktig potensial for å utvikle og disponere eksisterende arealer både til rom og utleie. Det kan på sikt være mulig å bygge hytter, plass for fastcampere mv. Dovregubbens Hall er bygget opp gjennom å levere et godt produkt i flere generasjoner. De fleste inntektsområdene kan videreutvikles gjennom å styrke markedsføringen.

Avhengig av ny eiers valgte driftsform og åpningstid kan det foreligge effektiviseringsmuligheter når det gjelder personalkostnader.

Mer informasjon
Eier ønsker å selge eiendommen og virksomheten. Ta kontakt med megler/daglig leder, Sven Presberg, e-mail sven@bmegler1.no eller mobil 9130 2990 for prospekt, prisantydning og mer informasjon.

Kontakt megler

  • Objekt ID 10212
  • Type Selges
  • Distrikt Oppland
  • Bransje Overnatting/turisme
  • Årsverk 3,5
  • Omsetning Mill. kr. 3,1 i 2015
  • Prisantydning Kontakt megler