Lønnsom elektrobedrift til salgs – Omsetning mill. kr. 50

Forretningsprofil
Elektrobedriften er meget godt innarbeidet og har hatt betydelig årlig omsetningsvekst de siste 10 år og er blant markedslederne i sitt lokale regionale marked i Rogaland. Kundene består av ca. 60% yrkesbygg og ca. 40% private boliger med ganske lik fordeling mellom nybygg og renovering og oppgradering prosjekt (ROT). Bedriften har en gunstig kundemiks med bare en kunde som står for mer enn 5% av årsomsetningen i bedriften.

Organisasjon
Bedriften er organisert som et aksjeselskap. Alle eiere har arbeidet aktivt i bedriften. Det er over 30 heltidsansatte inkludert lærlinger. De ansatte har bred erfaring fra bransjen. Arbeidsmiljøet er meget bra. Det er lavt sykefravær og stabilt team av nøkkelmedarbeidere. Gjennomsnittsalder blant medarbeiderne er ca. 40 år. Firmaet har medlemskap i en av bransjens ledende innkjøpskjeder.

Finansiell informasjon
Aksjeselskapet har solid økonomi. Omsetningen har øket med ca. 10 % årlig over de siste ti år. Alt tyder på at omsetningen vil øke og passere NOK 50 millioner i 2016. Driftsresultatet for 2015 utgjorde NOK 5.0 mill. Selskapet har en solid balanse med en egenkapital på NOK 6,0 millioner, tilsvarende over 30 %. Driftsresultatet i prosent av omsetningen har vært noe høyere enn gjennomsnittet for bransjen hvert år siste 10 år. Alt tyder på at omsetningen vil øke også i 2016.

Formål med salget
En av dagens eier skal pensjonere seg. De andre eierne ønsker å selge bedriften primært til en større aktør innen elektrobransjen. Samtlige av disse eierne ønsker å fortsette i bedriften etter salget.

Potensial
Dagens eiere har sterk tro på videre vekst innen det geografiske marked og segment man i dag opererer i. Videre bør det være vekst potensial i nye markeds segment innen samme geografiske marked, spesielt dersom nye eiere har opparbeidet seg erfaring og kompetanse i segment bedriften ikke har fokusert på frem til i dag.

Mer informasjon
Kontakt megler Ingvald Fardal, ingvald@bmegler1.no, tel 99 510 843

Kontakt megler

  • Objekt ID 10210
  • Type Selges
  • Distrikt Rogaland
  • Bransje Elektro
  • Årsverk 30
  • Omsetning Mill. kr. 50
  • Prisantydning Kontakt megler